Pytania ogólne

Nasza platforma pomaga ludziom podróżować taniej i wygodniej. Jeśli gdzieś się wybierasz i masz wolne miejsca w samochodzie, możesz zaoferować innym swój przejazd. Jeśli szukasz transportu, zarezerwuj przejazd i skontaktuj się z kierowcą. Po prostu.

Jeśli chcesz korzystać ze wszystkich funkcji naszej strony, musisz się zarejestrować. Masz trzy opcje rejestracji:

  • Rejestracja przez Facebook
  • Rejestracja przez Google
  • Carpul rejestracja

Wystarczy przejść do REJESTRACJA i wybrać logowanie za pośrednictwem Facebook lub Google albo wypełnij formularz rejestracyjny Carpul na naszej stronie. Zawsze loguj się przy użyciu tego samego konta.

Po rejestracji, możesz edytować takie informacje jak Twoje imię i nazwisko, rok urodzenia, adres profilu społecznościowego i tym podobne dane na stronie GŁÓWNY PROFIL. Następnie potwierdź zmiany, klikając przycisk "Zapisz zmiany".
Po zalogowaniu się możesz edytować lub potwierdzić swój numer telefonu oraz adres e-mail na stronie KONTAKT w swoim profilu. Nie można zaoferować ani zarezerwować przejazdu, dopóki nie został zweryfikowany co najmniej jeden sposób kontakt. W szczególności zaleca się posiadanie zweryfikowanego numeru telefonu. Kontakty nie są publiczne dostępne i będą wyświetlane tylko pasażerom lub kierowcom po dokonaniu rezerwacji.
Po zalogowaniu się możesz zmienić lub usunąć swoje zdjęcie na ZDJĘCIE w swoim profilu. Po prostu wyszukaj odpowiednie zdjęcie na swoim urządzeniu, odpowiednio je przytnij i prześlij je, klikając na 'Prześlij wybrane zdjęcie'.
Jeśli jesteś zalogowany, możesz usunąć swoje konto na USUŃ KONTO w swoim profilu. Pozwól nam się dowiedzieć, dlaczego nas opuszczasz.
Nie ponosisz żadnych kosztów korzystania z serwisu. Wszystkie opłaty ustalane są tylko między kierowcą a pasażerem.

Jestem kierowcą

Możesz łatwo zaoferować przejazd na DODAJ PRZEJAZD. Najpierw musisz podać dokładne miejsce wyjazdu i przyjazdu. Określ trasę na mapie, minimalną trasę przejazdu i maksymalny objazd od trasy. Te trzy wartości będą określać lub wykluczać dostępne miasta pośrednie na trasie. Aby uzyskać więcej informacji na temat poszczególnych wartości, kliknij 'Więcej informacji' w formularzu oferty jazdy. W kolejnym kroku ustaw daty oraz godziny wyjazdu i przyjazdu, a także rodzaj przejazdu. W przypadku regularnych przejazdów dozwolona odległość między miejscem wyjazdu i przyjazdu nie może przekroczyć 150 km. Następnie należy wprowadzić opłatę za przejazd za osobę, walutę, ilość wolnych miejsc i ewentualne dodatkowe informacje na temat wspólnej podróży. Z każdego przejazdu możesz utworzyć szablon, a następnie wybrać go na stronie w menu wyboru szablonów. Naciśnij "Dodaj swoją ofertę przejazdu", a otrzymasz wówczas informacje co do ewentualnych błędów w formularzu. Jeśli wszystkie dane zostały wprowadzone poprawnie, Twój przejazd zostanie opublikowany.
Możesz zarządzać rezerwacjami swoich pasażerów na MOJE PRZEJAZDY. Tutaj znajdziesz podstawowe informacje o pasażerach i danej trasie. Kiedy ktoś zarezerwuje przejazd, otrzymasz wiadomość e-mail i powiadomienie SMS, jeśli ustawiłeś otrzymywanie powiadomień na stronie POWIADOMIENIA. Jeśli nie wyraziłeś zgody na udział pasażera w przejeździe, możesz anulować jego rezerwację. Po prostu kliknij "Anuluj rezerwację", podaj przyczynę i potwierdź. Możesz anulować rezerwację pasażera do czasu zakończenia przejazdu, jednak pasażer nie zostanie o tym powiadomiony, dlatego skontaktuj się z nim i poinformuj go o anulowaniu rezerwacji. Po zakończeniu podróży przycisk "Anuluj rezerwację" zmienia się na "Oceń pasażera". W przypadku rezerwacji na jeden z Twoich regularnych przejazdów, przejazd ten jest wyświetlany i może być zarządzany w taki sam sposób, jak podróż w jedną stronę.
Możesz edytować przejazdy na stronie MOJE PRZEJAZDY . Można zmienić zarówno datę wyjazdu (szary ołówek przy każdej dacie) jak i liczbę wolnych miejsc ("+" lub "-" lub zielony przycisk z ołówkiem w przypadków regularnych przejazdów). Pozostałe parametry, takie jak komentarz, cena i waluta, minimalna długość trasy i maksymalny objazd, są aktualizowane dla wszystkich przejazdów na trasie regularnej lub w jedną stronę.
Możesz usunąć jeden lub wszystkie przejazdy na MOJE PRZEJAZDY. Kliknij czerwony przycisk, podaj przyczynę i potwierdź. Jeśli odwołasz już zarezerwowany przejazd, rezerwacje pasażerów zostaną automatycznie anulowane, ale pasażerowie nie zostaną o tym poinformowani. Należy się wówczas z nimi skontaktować. Zalecamy aktualizować przejazdy zamiast je anulować, gdyż każda anulacja przejazdu zostanie odnotowana w systemie, co w przyszłości może prowadzić do pewnych ograniczeń.
Możesz wystawić ocenę każdemu pasażerowi, którego rezerwacji nie anulowałeś na karcie MOJE PRZEJAZDY w ciągu 1 dnia po zakończeniu wspólnej podróży lub przez następne 29 dni na stronie MOJE ARCHIWUM PRZEJAZDÓW. Po zakończeniu podróży kliknij "Oceń pasażera", wybierz pozytywną lub negatywną ocenę, napisz krótki komentarz i potwierdź. Możesz ocenić każdego pasażera tylko raz.

Jestem pasażerem

Możesz wyszukiwać przejazdy poprzez przycisk SZUKAJ lub na stronie głównej. Musisz podać co najmniej miejsce wyjazdu i miejsce docelowe (musi to być miasto lub część miasta, a nie kraj lub region). Data i czas wyjazdu są opcjonalne. Kliknij przycisk "Szukaj", a wówczas pojawią się wszystkie dostępne oferty przejazdów.
Wybierz wcześniej wyszukany przejazd, a po lewej stronie ekranu monitora (w górnej części ekranu telefonu), zostanie wyświetlony panel "Rezerwacja i dane kierowcy". Wybierz liczbę potrzebnych miejsc i zatwierdź, klikając opcję "Zarezerwuj miejsce". W tym momencie pojawi się kontakt do kierowcy. Aby dokonać rezerwacji, musisz być zalogowany oraz posiadać co najmniej jeden zweryfikowany sposób kontaktu (telefon lub e-mail).
Wybierz wcześniej wyszukany przejazd, a po lewej stronie ekranu monitora (w górnej części ekranu telefonu), zostanie wyświetlony panel "Dane kierowcy & anulacje". Naciśnij przycisk "Anuluj rezerwację", podaj powód i potwierdź. Możesz także zarządzać swoimi rezerwacjami na MOJE REZERWACJE , gdzie znajduje się przycisk "Anuluj rezerwację". Po zakończeniu podróży przycisk 'Odwołaj rezerwację' zmieni się na 'Oceń kierowcę'.
Możesz wystawić ocenę każdemu kierowcy, którego przejazdu nie anulowałeś na karcie MOJE REZERWACJE w ciągu 7 dni od zakończenia podróży lub w ciągu następnych 23 dni na karcie MOJE ARCHIWUM REZERWACJI . " Po zakończeniu podróży kliknij "Oceń kierowcę", wybierz pozytywną lub negatywną ocenę, napisz krótki komentarz i potwierdź. Możesz ocenić każdego kierowcę tylko raz.
Po wyszukaniu przejazdu na stronie SZUKAJ , pojawi się przycisk "Powiadom mnie o nowych przejazdach". Tutaj możesz ustawić automatyczne wyszukiwanie przejazdów na aktualnie poszukiwanej trasie. Możesz wybrać pomiędzy wyszukiwaniem w określonym przedziale czasowym lub wyszukiwaniem w określone dni. Powiadomienie o nowym przejeździe otrzymasz w ciągu 1 godziny po jego publikacji . Możesz zrezygnować z otrzymywania powiadomień, klikając w link umieszczony w każdym z otrzymanych wiadomości e-mail.